מאוהב בגוייה

חדשות כיפה הרב דב ברקוביץ 10/03/11 21:53 ד באדר ב'

שאלה

שלום אני בן 15 ואני יהודי חילוני

ובבית ספר שלי יש ילדה מאוד מאוד יפה גוף מאוד יפהה XD והיתאהבתי בה לא בגלל החיצוניות גם בגלל האופי היא ילדה צנועה תמימה חמודה רצחח ואללה יש לה כל מה שתמיד רציתי בבחורה בדרך כלל הבנות הכוסיות חשות תצמם וזה אבל היא משהו אחר היא מיוחדת ואף פעם לא התאבתי כך. שאלתי אותה אם היא יהודיה היא אמרה לי שהיא לא. היא גוייה ממש התבאסתי והתרחקתי כבר יומיים לא שאני לא מדבר איתה..... אבל הגעתי לזה שאני חולם עליה וזה אני לא יודע מה לעשות?? זה חטא? ואם אני הציעה לה חברות והיא תסכים...ונקיים יחסי מין מותר? מה הוא העונש שכתוב בתורה? תודה מראשש

תשובה

שלום דניאל,

שלום שוב - הרבה גולשים התייחסו למה ששאלת. יהיה טוב אם תקרא את מה שכתבו לך ותתייחס. חיברתי למטה את מה שאני כתבתי להם. גלשל למטה ותוכל לקרוא.
בברכה, דוב

אינני יודע מי אתה - ואם הסיפור שכתבת על עצמך הוא אמיתי.
אם הוא אמיתי - תנתק.
כך או כך - נראה לי שאתה נמצא בגלות מנקודת הדיבור שבשורש נשמתך.
כך או כך - אני מברך אותך שתמצא את הדרך להתחבר חזרה אל עצמך.
בברכה, דוב ברקוביץ

שלום לכולם,

שאלת דניאל ותשובתי "הקרירה" עוררו הרבה גולשים באתר להגיב. מתבקש שאתייחס. לדברים.
א. הדבר הכי חשוב בעיניי הוא לשמוע שוב מדניאל. אם אתה עדיין מקושר - חשוב מאוד לנו שנשמע מה התייחסותך לדברים השונים שנכתבו על ידי האנשים רבים שהרגישו לדבר אתך (ולפעמים דרך שאלתך לדבר אתי). חלק אף התייחסו לשאלתך באופן יותר ישיר - ולדעתם גם באופן יותר אנושי - מהתגובה שלי.
ב. אם פגעתי בך במה שכתבתי - אני מתנצל בפני כולם.
ובעניין התגובות:
ג. אינני חושב שיש למנהלי האתר לצנזר שאלות - גם כאשר השפה של השאלה איננה "מכובדת" או "מכבדת" את הרבנים המשיבים לפי דעת מאן דהו. היופי של "שאל את הרב" - והחשיבות של האתר - הוא דווקא שאפשר לאנשים שלא תמיד ניגשים לשאול שאלות בענייני החיים החיוניים ביותר שלהם, לפנות באופן ישיר, ובאופן טבעי מתוך האמיתות של חייהם. כל מילה של שואל מבטאת משהו חי ואמיתי בשאלה; חשוב לתת לשואל להתבטא ולמשיב לחוש את המקום בנפש שמשם יוצאת השאלה.
ד. אני מבין שהמשפט בסוף תשובתי בו בקשתי לברך את דניאל "שיתחבר לעצמו" נשמע להרבה מכם כמשפט מתנשא ושיפוטי. האמת היא שהמשפט יצא מעומק הלב, בתחושה של אהבה אמיתית לאדם ששאל. אם הייתי יכול להיפגש אתו ולא רק לכתוב לו במיילים, הייתי הולך אתו לטייל ויחד היינו מדברים על החיים מתוך חיבוק אמיתי מהנפש.
ה. השפה של השאלה הייתה מיוחדת במינה. אני נמצא באתר כמעט שלוש שנים ומנסה להשיב לשאלות של אנשים שאינני מכיר מתוך הקשבה גדולה למה שנמצא בעומק השאלה ששאלו. אף פעם לא קבלתי שאלה בשפה של שאלה זו. אינני רב החי במנותק מהעולם שמסביבי - כולל רוב רובם של גווני החברה הישראלית. אף פעם לא פנו אלי אנשים, צעירים או מבוגרים, בשפה זו. אינני מדבר כעת בכלל בכובע "רב". אני בדרך כלל לא עובד בקשרים עם גווני החברה ב"כובע" זה. ובכל זאת בכל המצבים הרבים שהייתי בהם לא שמעתי בחור בן 15 המדבר אתי או עם מבוגרים אחרים - ללא קשר למי הם המבוגרים - בשפה זו.
על כן עלה בי החשד שמא סוג השפה שבשאלה נכתב בכוונה, והשואל מבקש לעשות "פרובוקציה" באתר. ידועים לנו מקרים כאלו - לא פעם ולא פעמיים.
ו. אני מודה לכל אלו שהרגישו שטעיתי בדרך שהשבתי. אולי באמת טעיתי. אבל הרושם החזק ביותר שהיה לי בשאלה היה שהנושא העיקרי שיש להתייחס אליו איננו – "זה חטא? ואם אני הציעה לה חברות והיא תסכים...ונקיים יחסי מין, מותר? מה הוא העונש שכתוב בתורה?" הרגשתי שגם אם כותב לבחור בגיל 15 שיצר קשר מיני עם בחורה לא יהודיה, וגם אם כותב עם בחור שרצה לחולל "פרובוקציה" – ובעיקר בגלל השפה – השאלה שנשאלה בצורה שנשאלה שיקפה מציאות מסוימת שבנפש, כלומר, מציאות בנפשו של מי ששאל את השאלה. מציאות נפשית של אדם שבעומק עומק איננו מחובר עם עצמו. זה הרבה יותר חמור בעיניי מקשר מיני של בחור בן 15 עם בחורה לא יהודיה. שהרי מניכור עמוק פנימי שכזה של אדם משורש נשמתו יכולים להתהוות עוד הרבה עניינים קשים – קשים לתורה, קשים לאדם עצמו,קשים לקדוש ברוך הוא הרוצה בבניין החיים שלנו.
על כן כתבתי: עזוב את השאלה שלך, ועזוב את המקום שממנו שאלת, ולא חשוב אם השאלה אמיתית או לא. תתנתק ממה שמרחיק אותך מעצמך – מהבחורה, אם הסיפור הוא אמיתי, וכך או כך משפה שמרחיקה אותך מנקודת השורש של קיומך, של עצמיותך, נקודת הדיבור של הנשמה.
ברכה גדולה לכולם, דוב ברקוביץ