שאלה
שלום לכבוד הרב,
אני בחור שהתחזק לאחרונה ומשתדל להרבות כמה שיותר ביר"ש ולהימנע מדברים אסורים שהייתי עושה לפני כן - שעיקרם ריקודים/איסור נגיעה ומראות האסורים. הבעייה שלי שהתברכתי (במקרה הזה זאת בעייה לצערי) בזיכרון די טוב והסרטים שראיתי עולים וצפים שוב ושוב ולמרות שעברו כבר כמה חודשים טובים מאז שהתחזקתי אני עדיין זוכר סרטים ומראות שמאוד קשה לי איתם כרגע.
השאלה היא האם יש איזשהי עצה (סגולה אולי?) לשכוח את המראות הללו? אני מניח שבעוד כמה שנים הרוב יישכח (די ברור לי שעדיין לא הכל! אני זוכר דברים מגילאים מאוד מאוד מוקדמים...) אבל ההתמודדות גם כיום מאוד קשה.
אשמח אם הרב ילמד אותי עצה לתשועה.
תודה רבה מראש,
נ.ב. אעדיף שהתשובה לא תתפרסם באתר, או לפחות ללא פרטים מזהים תודה.
תשובה
ב"ה
שלום.
התלמוד במסכת קידושין בדף כט עמוד ב' נותן לך עיצה והיא : עסוק בתורה!
הקב"ה נתן לך את כוח הזיכרון החד והברור והקב"ה גם נטע בך כוחות ויצרים והוא נתן לך את התורה בכדי להתמודד עם הכוחות האלו.
כוח התורה הוא כמו כוח של חומר נפץ שיכול לרסק ןלפורר אבנים ואפילו פלדה.
ואם תכניס לתוך הזיכרון דברי תורה והמחשבה שלך תהיה בדברי תורה אז באופן אוטומטי זה "יבריח" את מחשבות הטומאה ובאופן אוטומטי זה יטהר לך את הנשמה ואמר רבי עקיבא "מה מקווה מטהר אף הקב"ה מטהר את ישראל" ומי שעוסק בתורה ומכניס את האור לתוכו אז זה מגרש את החושך והקב"ה מסייע לכך והבא להיטהר פותחים לו פתח .
אשריך שיש לך כוח זיכרון טוב ! תשתמש בו לתועלת.
ועיין בתשובתי "למה יש יצר הרע בעולם" ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=46466
בהצלחה,
עוזיאל אליהו,
.