לשון הרע

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 04/01/06 20:58 ד בטבת התשסו

שאלה

שלום,

אני כבר הרבה זמן לומדת הלכות לשון הרע אני מאוד ישמח אם זה לא מאוד מסובך לקבל קיצור מעשי של הלכות בנושא....

תודה רבה רבה

תשובה

בעז"ה

שלום רב,

ישר כח על הלימוד - הלכות לשון הרע הן בין ההלכות היותר חשובות מצויות מצד אחד ומצד שני ממעטים ללמוד אותם.
ראש הישיבה שלי תמיד אומר שאנשים מוטרדים יותר מדי ממה שהם מכניסים לתוך הפה ופחות מדי ממה שהם מוציאים ממנו...

אם התמדת בלימוד ההלכות אתה יודע שהכללים רבים ודקים מאד וקשה (אם לא בלתי אפשרי) לתת תקציר שלהם.

חשוב להקפיד ולהתמיד בלימוד (גם ספר חפץ חיים וגם ספר שמירת הלשון מחולקים ללמוד יומי קצרצר -לוקח 3 דקות על השעון...)

בגדול:
להזהר כשמדברים על אנשים בכלל,
גם דברים סתם -יכולים לגרום נזק
ואפילו דברים טובים עלולים לגרור לשון הרע.
לכן- יפה שתיקה לחכמים.

אבל גם לדעת מתי יש דיבור לתועלת וצריך להגיד את האמת.

הכי חשוב- לחשוב טוב טוב על מה שיוצא מהפה...

בהצלחה, חזק ואמץ

אור
צוות ישיבת צפת