לשון הרע?

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 17/06/13 11:05 ט בתמוז התשעג

שאלה

שלום רב,

מאז ההתבטאות של הרב עובדיה יוסף במוצ"ש האחרון כנגד הרב סתיו - אין לי מנוח.

אני לא מצליח להבין מאיפה שאב הרב את כח ההיתר לומר את מה שאמר על הרב סתיו. האם זה לא נחשב לשון הרע, או אפילו הוצאת שם רע?? מתוך הידע שיש לי בהלכות לשון הרע התבטאות שכזו כנגר יהודי אחר ועוד בפומבי היא לשון הרע גמור ואולי אף הלבנת פנים...

אני מבין שהרב עובדיה הוא אוטוריטה עליונה בעולם הרבנות, ותלמיד חכם עצום, ודווקא בגלל זה ההתבטאות שלו פשוט לא נותנת לי מנוח.

האם יש התר לרב במעמדו של הרב עובדיה יוסף לומר את מה שאמר?

אודה על תשובתכם,

שמואל.

תשובה

שלום רב

כמוך, גם אני מרגיש חוסר נוחות וקצת בלבול נוכח הדרשה של הרב עובדיה יוסף.
אין ביכולתי להסביר את דבריו, ומהיכרותי את הרב סתיו יודע עד כמה טעה הרב עובדיה בדבריו.

לאורך התנ"ך אנו רואים דמויות גדולות ועצומות שנופלות בחטאן, והגדלות הכי רצינית שלהם היא ביכולת שלהם לעשות תשובה. העובדה שגדולים נופלים אינה מפתיעה, וגם חז"ל הורו לנו שכל הגדול מחברו יצרו גדול הימנו.

דווקא היום, צום י"ז בתמוז, הוא זמן טוב לאחל שנזכה כולנו לשוב בתשובה שלמה על חטאינו, הן בין אדם למקום והן בין אדם לחברו.

אריאל
(המשיב אינו רב)