לשון הרע

חדשות כיפה הרב יצחק שלו 02/02/17 01:05 ו בשבט התשעז

שאלה

שלום רב.

קרתה לי תקלה ולשלחתי הודעת וואטאפ לקבוצה של 4 הורים כשחשבתי שאני שולחת להורה יחיד

האמירה היתה ללא כוונה רעה אך הצטיירה כמאוד פוגעת באחת מילדות הכתה של ביתי

אציין שאם הילדה שעליה דיברתי לא היתה בקבוצה ולכן לא שמעה את הדבר אך ארבעת האימהות האחרות כן ראו את ההודעה.

אני מרגישה מאוד רע עם העניין . לא היתה לי שום כוונה לדבר בגנות הילדה אבל אמירה נשמעה מאוד פוגענית:

"אני לא סומכת על טרמפ של כל אחת ואם היית מכירה את הילדה גם את לא היית סומכת "

הכוונה היתה שונה ממה שנאמר והילדה מקסימה ואין לי דבר בליבי עליה

מאז אני מרגישה נורא . שלחתי הבהרה לקבוצת האמהות הקטנה וכמובן שהתנצלתי והבהרתי את כוונתי .

אך עדיין אני מוטרדת מהעניין ( למרות שאני יודעת שהדבר לא הגיע לאם הילדה)

אני מרגישה צורך להתנצל בפני האם אך ברור לי שהאם רק תיפגע עוד יותר מהעניין וברור לי שאסור לי לומר לה דבר.

מה עלי לעשות ? אולי לדבר עם כל אחת מארבעת אמהות הקבוצה ולהתנצל בפניהם ולוודא שהדברים הובנו שחס וחלילה זה לא יגיע לאם ?

לעזוב את העניין ?

אשמח לתגובה .. ואני את הלקח למדתי

תשובה

אכן בשליחת הודעות בקבוצת ווטסאפ צריך להיזהר מאוד.
התשובה קצת תלויה בנפשות הפועלות ואיני מכיר אותם.
לפי הדים בוודאי שאינך חייבת להתנצל בפני האם שכלל לא מודעת לעניין, אולם אני סבור שאם תגשי אליה בנעימות ותספרי לה את התקלה ותדגישי שזו תקלה ודברייך שובבו והוצאו מהקשרם ולאחר שקראת אותם גם את הבנת שכתבת לא בסדר, ושזה ממש לא משקף את מה שבליבך, האם תוכל להבין את העניין, ולך הדבר ייתן יותר מרגוע.
אמנם אם האם מאוד פגיעה ולהבנתך הדבר ייצור רק מתח וקרע עדיף לזנוח את העניין.
לגבי הבהרה לשאר האימהות, הרי שאת אומרת שעשית כך, אולם לרוגע הנפשי שלך (ובוודאי אם בעקבות היכרותך עם האם המדוברת תחליטי שלא לפנות אליה להבהיר דברייך) כדאי לדבר גם איתן ברחל ביתך הקטנה ולומר שאין זו דעתך וכוונתך להשפיל חלילה את הילדה, ומאחר ואת חוששת שעצם הידיעה שנכתב דבר כזה עלול לגרום למחלוקת ושנאה ולשון הרע את ממש מבקשת מהן שלא לדבר על זה עם אף אחד, וכ"ש שלא עם האם או הבת הזו.

בהצלחה