לשון הרע שלא מזיק

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 30/12/02 16:18 כה בטבת התשסג

שאלה

האם מותר לדבר לשון הרע גם אם זה לא מזיק לחבר או שהחבר מעוניין בזה שאגיד עליו לשון הרע?

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

לשון הרע כשמו כן הוא , הגדרתו שהוא רע , ועם הרע אנחנו לא מתעסקים כלל , גם אם החבר מעוניין שתדבר עליו לשון הרע , אסור .
שהרי עדיין זה לא משנה את העובדה שהדיבור הזה הוא רע , כל שכן אם הוא לא מזיק , עצם העובדה שהוא רק בניגוד לרכילות והוא ודאי מזיק ואומרים חז"ל לשון הרג הורג 3 אנשים - האומר - השומע - והאומרים עליו . מכאן נבין עד כמה הוא רע .
יהי רצון שנזכה כולנו רק לטוב , אמן .

עיין גם ב: קושיא חזקה בהלכות לשון הרע :
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=11094

בברכה,

עוזיאל

.