לשון הרע על זמרים מפורסמים

חדשות כיפה חברים מקשיבים 08/04/10 19:38 כד בניסן התשע

שאלה

שלום הרב!

האם מותר להגיד על זמר שיש לו שירים בעלי תכנים לא ראויים?![ בצורה בוטה יותר...]

ובכללי האם מותר לדבר לשון הרע על מפורסמים, כאשר הם מתפרסמים מרצונם ובוודאי ברור להם שע"י זה שהם מתפרסמים יתחילו לדבר עליהם דברים גם לא כל כך טובים?!

אשמח לקבל הלכות הקשורות בדיבור על מפורסמים בנוסף לתשובות לשל\אלות..

תודה רבה!

תזכו למצוות!

תשובה

שלום רב

לגבי לשון הרע על פוליטיקאים, פירסמנו תשובה כאן: http://www.makshivim.org.il/ask_show.asp?id=134152

התשובה הזו נכונה גם כאן. פרטים רכילותיים נשארים פרטים רכילותיים. אמנם, אם את רוצה להזהיר חברות שלך מהקשבה לשירים שלו מכיון שהם שירים לא ראויים, ודאי שהדבר מותר, כמו כל הרחקה מעבירה. בדיוק כמו שאת מזהירה אותה ממסעדה לא כשרה, יש להזהיר אותה ממוסיקה לא כשרה.

ברכה והצלחה

טוביה
tsbias@Actcom.co.il