לשון הרע בבית כנסת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 21/03/02 09:13 ח בניסן התשסב

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב הגאון הרב שמואל אליהו שליט"א

יכול להיות שהשאלה הזאת לא כל-כך דומה לשאר השאלות בשו"ת...

בכל-אופן, הדבר מטריד אותי מה שכתב רבינו הקדוש ה"חפץ חיים" בספרו בחלק העשיו אות ז' שעוברים בנוסף ללשוה"ר גם ב"ומקדשי תיראו" ותמהתי הרי כלל בידינו "קים ליה מדרביה מיניה" אזי רבינו הקדוש רצה לומר ששתי העברות הללו הן באותה דרגה?? והרי בלשוה"ר יש יותר לאווין ועשין ויותר רעות קרו בגללה. לא שאני מזלזל ח"ו בכבוד בית-הכנסת {שלצערנו דרוש חיזוק בימינו} אלא שלא נראה לי בהבנתי הקטנה ששתי המצוות הללו הן באותה דרגה, כנראה שאני טועה ואודה לרב על העמדת טעותי...

בתודה מראש

בברכת חזקו ואמצו והעמידו אנשים יר"ש הרבה

תשובה

הזוהר הקדוש כותב כי המדבר בבית הכנסת מראה כאילו ח"ו אין לו חלק באלוקי ישראל.
לכן הוסיף החפץ חיים את הענין הזה כי הוא חמור מאוד ובמיוחד בלשון הרע. ההרבה יותר ממה שרגילים לחשוב. כיון שנעשה כהיתר.