לקנות יקר כשאפשר בפחות

חדשות כיפה הרב דוד פנדל 10/07/06 17:39 יד בתמוז התשסו

שאלה

שלום.

הרב של בית הכנסת החליט שהוא רוצה ללמד הלכות שבת מתוך ספר שיהיה ברשות כל אחד מהלומדים.

והציג בפניננו ספר ואמר לנו שהשיג מחיר מיוחד של 30 ש"ח, אני קיבלתי על עצמי לתרום 20 ספרים.

הייתי במקרה בחנות ספרים בבני ברק וראיתי את אותו הספר ב-25 ש"ח.

התקשרתי לרב והוא לא הסכים שאקנה את הספרים שם.

האם עלי לקנות את הספרים ב-600 ש"ח כאשר אני יכול לקנות ב-500 ש"ח.

יש לציין שהרב לא קנה עוד את הספרים, וגם אם נניח קנה\התחייב האם זה משנה את הדין לגבי ההתחיבות שלי?.

תשובה

אם הרב הבין שאתה מזמין אצלו את הספרים ולכן הוא הזמין, אז אתה מחוייב להזמנתו להזמנתו. אומנם אם התחייבות לקנות ספרים אז אתה יכול לקנות בעצמך.
הרב בר-אלי