לקלל אבא אלים וחסרת תרבות שלא מכבד זכויותי

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 15/09/16 19:19 יב באלול התשעו

שאלה

אני מעל 18

אבא שלי עובר על החוק ופוגע בזכויותי ואני בתגובה קורא לו טיפש חסר תרבות וכלומניק.

האם זה מוצדק בנסיבות העניין או שזה נחשב איסור על לקלל הורים?

אני ממש לא מתכוון להשלים עם האבא החסר תרבות והטיפש שלי שפוגע בזכויותי

תשובה

לשואל שלום
מערכת יחסים מסוג כזה עם אבא היא דבר קשה מאוד, לא פשוט.
לתוכן שאלתך, חשוב להבין כי "קללה" הוא דבר לא יעיל ואינו פותר שום בעיה. הנהגה טובה היא לא לכנות בשמות אף אדם, שהרי אין בכך עניין או תועלת.
בנוסף, קללת אב היא איסור חמור. עליך להימנע מלקלל את אביך, בכל סיטואציה שהיא.
האתגר העומד בפניך, מצוות כיבוד אב ואם ביחסים מורכבים שכאלה, הוא קשה ומצריך הדרכה פרטנית. אמליץ לך להתייעץ עם רב או אדם מוערך בעיניך שמכיר אותך היטב.
חזק ואמץ. בהצלחה רבה!