לקיחת מוצרי מזון ממטבח עבור העובדים

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 08/11/11 18:10 יא בחשון התשעב

שאלה

שלום לכבוד הרב!

בעלי עובד במטבח באחת הישיבות, ולעיתים קרובות מגיעות למטבח תרומות של מוצרי מזון כגון: פירות/ ירקות/ עוגיות וכדומה. בעלי אומר שעובדים רבים לוקחים מעט ממוצרי המזון לביתם והמנהל מסכים לכך. וגם בעלי מביא לעיתים פירות/ עלים של גוש קטיף/ עוגות וכדומה.

אני חוששת כי אולי יש כאן חשש לגזל מכיוון שמוצרים אלו שייכים לישיבה, אך בעלי אומר שאני מגזימה וכולם לוקחים ומנהל המטבח מסכים.

האם אכן זה בסדר ואין בכך בעיה הלכתית? האם יש צורך לשאול את ראש הישיבה האם מסכים לכך?

במידה והדבר אסור, כיצד ניתן לתקן ולכפר על הנעשה?

תודה רבה!

תשובה

אם יש מישהו שיכול לתת אישור לדבר כזה, הרי הוא רק המנהל הכללי של הישיבה. לא ראש הישיבה ולא מנהל המטבח.
אם הוא יסכים, אפשר לבקש ממנו מחילה על מה שכבר נלקח, או לתת תרומה לישיבה, באיזשהו סכום שנראה לך מתאים.