לקום מהנפילה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 03/08/09 16:45 יג באב התשסט

שאלה

צהרים טובים!

יש הרבה בני נוער שנכשלים ונופלים,וחלקם מתייאשים עד מאוד,ולמרות ששומעים או קוראים דברי חיזוק,מהר מאוד זה נשכח והיצר מתגבר שנית,אז רציתי לכתוב כמה עצות מעשיות להתמודדות יומ-יומית עם היצר.

עצה ראשונה:

לחסום את כל הדברים שבשליטתכם,שיכולים להביא אותכם לידי בטלה/הרהורים חס ושלום.

לדוג': טלוויזיה,מחשב..וכיוצא בזה.

חשוב מאוד,שלא תעשו את זה בהדרגה!תפסיקו את זה בפעם אחת,בלי הדרגה,ובילי תירוצים.

אל תגידו,אני רק שומע שיעור תורה,או רק קורא מאמר,אם אין לכם משהו דחוף ביותר,שלא סובל דיחוי המחשב מחוץ לתחום.

הזמן הפנוי שיהיה לכם כתוצאה מהפסקת טלוויזיה והמחשב יהיה גדול,ותוכלו לעשות עימו הרבה דברים.

עצה שניה:

תמיד תמיד תמיד תיהיו בהתקדמות,אל תחיו ב"שגרה",לקום-להתפלל-לאכול-לצאת לעבודה/לימודים-לחזור-להתפלל-לאכול-להתפלל-לקרוא קצת עיתון-ללכת לישון.

השיגרה הזאת הורסת את האדם,היא מדכאת,תיחיו עם המון מרץ,תשקיעו את כל כולכם במה שאתם עושים,ואל תתבטלו לרגע,ככה תרגישו יותר טוב עם עצמכם ותימנעו מהרהורים כלשהם.

עצה שלישית:

תבחרו ספר מהתנ"ך,או מסכת מהגמרא,או ספר מוסר כזה או אחר,ותתחילו ללמוד.

לא חייב ללמוד המון בהתחלה,העיקר ללמוד.

לדוגמא תיקחו את ספר תהילים,ותתחילו ללמוד את כולו,אבל בהדרגה,תילמדו כל יום רק פסוק אחד,מה הוא אומר,ולמה דוד התכוון כשהוא כתב את אותה מילה,וכו'.(לא חייב תהילים דווקא,כל ספר שתבחרו זה טוב).

עצה רביעית:

תדברו עם הקב"ה,כל יום,אפילו מעט,אבל תימצאו זמן מסוים שבו אתם מדברים,מתוודים על חטאיכם,מבקשים עזרה וחיזוק בעבודת ד',ושופכים את ליבכם לפניו.

אך חשוב שתדברו אל ד' ולא על ד',אל תדברו בדברי חנופה,כמו אתה חנון ורחום ויישר והגון,דברים אלה גנאי הם לקב"ה!(כמובא במסכת ברכות ד.)

עצה חמישית ואחרונה:

"הבא לטהר מסייעים אותו"

ותהליכי הטהרה בקודש הקודשים,המחשבה,לימדו אותנו חז"ל.

אם יצר הרע כבר פועל,ומנסה להתגבר,הרגיזו יצר הטוב עליו,ונצחוהו.

אם לא הצליח,עיסקו בתורה,לכו ותשננו ותשלשו את הפסוקים/סוגיות שלמדתם.

אם גם זה לא הצליח,קיראו שמע ישראל.

ואם גם זה לא הצליח,אחרי הכל,תזכירו לו את יום המיתה,"שהנה,מחר אני מת,וניצב לפני ד',ואין ביכולתי לשחדו,או לפייסו,ורואים את כל עוונותי,אז למה ההבל הזה בכלל?"

עישו את כל השלבים,שלב

תשובה

דברים כדורבנות

בהצלחה לכולם

דוד לוי