לצאת עם חוזר בתשובה

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 31/03/14 15:59 כט באדר ב'

שאלה

שלום הרב,

אני יוצאת עם בחור שחזר בתשובה.

האם מותר לי לשאול אותו על עברו כחילוני? (שהרי נאמר שאסור להזכיר לחוזר בתשובה את עברו.. אבל חשוב לי לדעת.)

תודה רבה וחודש טוב!

תשובה

שלום לך.
מה שנאמר לגבי הזכרת העבר לבעל תשובה, הוא איסור "אונאה"- גרימת צער בדיבורים. הדברים נמצאים במשנה מסכת "בבא מציעא", פרק ד', משנה י':
כשם שאונאה במקח וממכר, כך אונאה בדברים. לא יאמר לו (לבעל חנות) "בכמה חפץ זה?" והוא אינו רוצה לקח (לקנות).
אם היה בעל תשובה, לא יאמר לו "זכור מעשיך הראשונים!"
אם הוא בן גרים, לא יאמר לו "זכור מעשה אבותיך!"
כשאת יוצאת עם בחור, ואת רוצה לשמוע על עברו, אין זה מתוך רצון להעליב, לפגוע, לתת הרגשה של עליונות שלך עליו, ולכן אין זה בגדר האיסור.
חג שמח וכשר!