לצאת לחו"ל לטיול בת מצווה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 20/12/02 14:47 טו בטבת התשסג

שאלה

אני בת 12 ואני שומעת כמה וכמה פעמים על בנות שרוצות לטוס לכבוד בת המצווה או סתם לחו"ל בחופש הגדול ני לא רוצה לטוס אבל אני מעונינת לדעת האם מותר לעזוב את א"י ולנסוע לחו"ל ?

אשמח אם הרב יענה לי

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

יש היתר לצאת מן הארץ לשלש סיבות: פרנסה, לימוד תורה ולישא אישה.

יש הגדרות מאוד מדוייקות מה זה נקרא פרנסה ומה ההיקף של לימוד התורה וכדומה.

אבל יציאה שהיא לשם טיול של כמה ימים ובודאי כשאין כוונה להשאר בחו"ל ,מותרת.

אני חושב שלא מן הראוי לצאת לטיול שורשים של בת מצווה דווקא לארץ העמים הזרים.
יש המון מקומות ואתרים שאני כמעט בטוח שאותה בת לא הייתה בהם ועדיין לא צילמה אותן במצלמתה אז למה לא לטייל בארץ ישראל?

אני גם רוצה לחזק אותך בעצם שאלתך כי זה מראה על תחושה בריאה משהוא מפריע לך בעצם הסיגנון של גגיגת הבת מצווה ,ובכן זה גם מפריע לי !!
אז אני ואת ואנחנו נשאר !!!
כי זו הארץ שלנו ויש לנו המון מקומות לטייל בה.

אני מצרף לך שיר יפה ::

קום והתהלך בארץ
מילים: יורם טהרלב
לחן: יאיר קלינגר

קום והתהלך בארץ
בתרמיל ובמקל.
וודאי תפגוש בדרך
שוב את ארץ ישראל.
יחבקו אותך דרכיה
של הארץ הטובה,
היא תקרא אותך אליה
כמו אל ערש אהבה.

זאת אכן אותה הארץ,
זו אותה האדמה
ואותה פיסת הסלע
הנצרבת בחמה.
ומתחת לאספלט
לבניני הראווה,
מסתתרת המולדת
בישנית וענווה.

קום והתהלך בארץ.....

וכרמי עצי הזית
ומסתור המעיין
עוד שומרים על חלומה
וחלומנו הישן.
וגגות אודמים על הר
וילדים על השבילים,
במקום שבו הלכנו
עם חגור ותרמילים.

קום והתהלך בארץ......

בברכה,

עוזיאל