שאל את הרב

לצאת בימי בן המצרים.

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 22/07/08 10:38 יט בתמוז התשסח

שאלה

שלום רב,

בעלי ואני נושאים שנתיים וחצי פעם אחת לאחר החתונה יצאנו לכמה ימים.

לפני חמישה חודשים ילדתי ובעלי למד באוניברסיטה ולא יכולנו לצאת. אני מורה ואין לי אפשרות לצאת במהלך השנה. בעלי לא מסכים לצאת עכשיו תקופת שלושת השבועות. בימים האילו אמי שבחופשה יכולה לשמור על ילדנו. המחירים יותר זולים מאוגוסט ואני ממש מרגישה שאני חייבת חופשה וקצת מנוחה.

האם אפשר לצאת?

תשובה

בסד

שלום רב .
אין ספק כי אתם חיבים לצאת ...חיבים למלא את המצברים. חייבים להרגע ממהלך השנה.חיבים לצאת בישביל הנשמה .בישביל השמחה אפילו אתם מוכנים להשקיע כסף לשם כך.

את מוכנה להתפשר ולהפיק חלק מהמטרות של היציאה..אני מבין כי בעלך רוצה להפיק את המקסימום מהחופשה .הוא מעונין לשמוע מוסיקה ולרקוד ולטייל למקומות של מיים מרחצאות ומפלים ..הוא מעונין לקנות לך שימלה חדשה בדי לברך " שהחינו "בעצם ימי החופשה..אבל את מסתפקת במועט ומוכנה לוותר על החופשה האופטימלית ומסתפקת "בחופשה המינמלית..."

אין לי פתרון קסם,
יש לשקול יחד את הנושא.ולהגיע ברוח טובה לעמק השווה .כי לא שווה לריב חלילה על זה עכשיו..כי בעצם שניכם מסכמים לעקרון..

בברכה

כתבות נוספות