''לפני עוור''?!

חדשות כיפה הרב שי פירון 28/11/02 15:38 כג בכסלו התשסג

שאלה

שלום לרב,

ברצוני לשמוע את חוות דעתך (לא פסק הלכה) בעניין הקשור לעבודתי. אני עובדת עם אנשים בעלי ליקויי למידה. בין שאר הדברים שאני עושה, אני מדריכה אותם בנושא של תכנון וארגון זמן. עלתה אצלי דילמה: מדובר באנשים מבוגרים, רבים מהם אינם שומרי שבת. כאשר אני משוחחת איתם על חלוקה הגיונית של המשימות על פני השבוע וכיו"ב, כיצד לדבר איתם על שבת? מה קורה אם הרעיון לבצע משימה מסוימת בשבת מגיע מהם, ביוזמתם?

אשמח לשמוע (לקרוא) מחשבותיך בנושא זה.

תודה רבה.

נ.ב.

האם אפשר לפרסם הודעה זו ללא הדואר האלקטרוני שלי???

תשובה

ב"ה

שלומות!

לכתחילה, אין לתכנן את יום השבת כאשר יש בו חילול שבת אלא אם כן את שואלת אותו: אילו דברים אתה רוצה לעשות בשבת, ועכשיו את מקנה לו את הכלים איך לתכנן את הזמן כדי שיספיק לעשות מה שהוא מתכנן. אבל אין לומר לו מה לעשות בשבת.
מותר לך לתת את הכלים, את הדרכים לבצע את מה שהם רוצים ואין בכך איסור.

בהצלחה.

שי