לפי אבא או לפי אמא

חדשות כיפה הרב שי פירון 06/12/01 09:45 כא בכסלו התשסב

שאלה

אם בעינין לצאת עם בנות אבא אומר לא ואמא אומרת כן או

להפך לפי מי אני הולך

תודה רבא

תשובה

ב"ה

משה,

אין לי ספק שבין אבא לאמא אין מחלוקת עקרונית. שניהם מסכימים על העקרונות החינוכיים. אבל הם נחלקים בשאלה אם לכפות עליך את דעתם ובאיזה אופן.
ראשית, כדאי שתנהל איתם שיחה פתוחה כדי להבין למה כל אחד מהם אומר את דעתו. ממה הוא חושש? מה מפריע לו?
מהיכרותי איתך, הרשה לי להעיר שאילו הייתי אביך או אימך הייתי מורה לך שלא לעשות זאת. לאן אתה ממהר?
עסוק בבנין עולמך האמוני, השתדל לעצב את אישיותך, תרבה בלימוד, בעבודת ה' ובתיקון המידות, ובבוא העת, תוכל לנהל קשר עמוק ומשמעותי עם בני המין השני.

שי