לנתק חולה ממכשירים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 14/10/02 09:28 ח בחשון התשסג

שאלה

שלום!

יש לי קרוב משפחה שיש לו סרטן קשה! הוא נמצא הרבה זמן ללא הכרה! הסרטן שיש לו לא יכול להשתפר רק להיות יותר גרוע (התאים הסרטניים לאט לאט מתפשטים) בעיקרון אישתו רוצה לנתק אותו כי הוא רק סובל ואין סיכוי שהוא יהיה יותר טוב אבל האחים שלו שבאים לבקר אותו פעם בחודש לא ממש רוצים אבל אפשר לגרום להם לרצות אם הם רק יבואו כל יום לראות אותו! (עשו לו חור בגרון כדי להכניס צינורות!) מבחינה הלכתית מותר לנתק בן אדם מהמכשירים? (אין סיכוי שהמצב יהיה טוב!)

תשובה

ב"ה

שלום.

אסור בשום אופן לנתק !
זה רצח!

יש מצווה להתפלל על חולה כזה שלא יסבול בייסורים.
אמור לי מה שמו ואשתדל להתפלל עליו.

רפואה שלמה!!!!!