למען שמו????????

חדשות כיפה הרב שי פירון 12/11/01 14:54 כו בחשון התשסב

שאלה

שלום כבוד הרב

אנחנו מתחנכים כל הזמןלעשות דברים למען הכלל, לא בשביל עצמי, לא לעשות שום-דבר ע"מ שישבחו אותי ויתנו לי כבוד, אבל גם מחנכים אותנו ללכת בדרכי ד', "לך לאורו ודבק בדרכו" "הוא רחום היה גם אתה רחום, הוא חנון היה גם אתה חנון" וכו'.

אנחנו אומרים כל הזמן שד' עושה דברים לשמען שמו. תגאל אותנו-למען שמך, קריעת הים-לפיאור שמך ולא חסרות עוד דוגצאות. בכלל בקטע הכי קריטי לדעתי של עמ"י- כשד' רוצה להרוג אותם משה לא פונה אליו ואומר לו, הם הבנים לך, אתה אוהב אותם, אלא הוא אומר:"ומה יעשה לשמך הגדול"- משתמע ששמו-כבודו של ד' יותר חשוב לו ממנו...

אז איך אפשר ללכת בדרך הזו-זה נוגד את החינוך שלנו? והנה אנחנו רואים שלא כל תכונה של ד' אנחנו צריכים לקחת אלינו, אולי לא בררנו מספיק ואנחנו טועים בכל החינוך לערכים שלנו???

תשובה

ב"ה

אביגיל,
שלומות.

אכן,אני חושב שכדאי שנברר מה פירוש המילים "למען שמו". לדעתי, הכוונה היא למען הופעת שמו של הקב"ה בעולם. מהו גילוי כבוד ה' בעולם? אנחנו!

בעצם, גילוי כבודו של ה', גילוי שמו של ה, מהווה צורה אחרת של בקשת רחמים על עצמנו!

מקווה שסייעתי לך להבין למה עלינו להמשיך ולפעול שלא לצורכנו כי אם מתוך שליחות גדולה.

בברכה,

שי