למי שייך הספר?

חדשות כיפה הרב דוד פנדל 19/01/07 11:00 כט בטבת התשסז

שאלה

לפני הגרוש בגוש קטיף אני וחברה היינו באיזה מקום, ואני לקחתי מספריית הבית כנסת ספר לקרוא למקום בו ישנו, אח"כ נסעתי, והספר נשאר.חברה שלי גם קראה אותו ספר, ואנו לא יודעות אם זה היה ממש הספר הזה, או ספר אחר. לאחר הגירוש חזרתי לשם,ומצאתי את הספר. אנחנו לא יודעות אם זה היה הספר שאני לקחתי או שהיא. אז למי הוא שייך? (לאחר הגירוש הכריזו שכל הספרים שנלקחו מאותו בית כנסת שייכים למי שלקח אותם)

תשובה

יש ל הניח שהספר שנמצא באותו מקום, הונח שם על ידכן ולא הגיע ממקור אחר(בהלכה הביטוי הוא "כאן נמצא כאן היה") לגבי הוויכח בניכם מי שמוחזקת בספר זוכה בו-שהרי המוציא מחברו עליו הראיה.

הרב בר-אלי