למה?

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 15/06/04 14:24 כו בסיון התשסד

שאלה

שלום לכבוד הרב,

יש לי שאלה קצת חצופה ואני מתנצלת מראש אבל זה ממש מציק לי.

למה הרב כותב כל כך בקצרה את התשובות? לפעמים אני משתגעת שאנשים שואלים שאלות שיושבות להם על הלב והרב עונה להם בשורה או כמה מלים...

הרי יש פה אנשים שמצפים ליחס יותר ואולי דוקא בגלל שהם מתביישים לפנות לרב אמיתי- הם פונים לרב באינטרנט ומצפים ליחס חם!

סליחה על התקיפות ואנא ענה לי בהקדם.

תשובה

שלום רב:
שאלתך בהחלט מובנת ולכן אשמח לנצל הזדמנות זו ע"מ להבהיר את המדיניות בנושא זה, א: שאלות שהן באמת רגישות ועדינות הדורשות התייחסות מיוחדת אכן אני משתדל לענות בהתאם למרות שצריך לקחת בחשבון שהרבה משאלות רגישות אלו מופנות ישירות לשואל ולא מתפרסמות באתר, ב: שאלות שהן עניין של ידע הרי ניתן בהחלט לתמצת את הדברים ואין צורך להכביר במילים מיותרות, ג: שאלות הלכתיות כמובן נענות ע"פ פרטי ההלכה, ד: עלייך לדעת שכולנו מוגבלים בזמן ומאחר והשאלות העולות על השולחן כל יום אינן מעטות לא ניתן להרחיב בכל שאלה אלא רק בשאלות הרגישות הדורשות תשומת לב מיוחדת, כמו כן אני יוצא מתוך נקודת הנחה שאם התשובה עדיין לא עונה בצורה מדוייקת על השאלה, הרי ניתן לשאול שוב כדי להגיע לתשובה שלימה יותר.
בכבוד רב: מיכאל ברום.