למה?

חדשות כיפה הרב דוד הריסון 18/02/07 23:55 ל בשבט התשסז

שאלה

בס"ד

כבר שלחתי את זה בשאלה לפני איזה 3 חודשים לרב פה באתר והוא לא ענה לי, אז אני אנסה אולי כבוד הרב יענה לי...

(אני מתנצל מראש על הבוטות אבל זאת הדרך היחידה שבאה לי כרגע) הרגע פגמתי בברית לאחר שיטוט באינטרנט! דבר שהיה יכול להמנע אם כבוד הרב ושאר רבני הציונות הדתית היו קמים ומכריזים קבל עם ועולם: "האינטרנט הינו שיקוץ! על מנת להשתמש בדברים הטובים שבו חייבים להתקין חסימות ומסננים!" תפסקו הלכה בנושא!

זה ממש מתסכל! להורים שלי לא היה אינט', הם לא מבינים למה צריך להתקין הגנות אבל אם יהיה פסק הם יקיימו! אנחנו (הציונות הדתית) דוגלת בתורה ועבודה כך שיוצא שאנחנו בעצם מקדשים את החומר ומשום מה באינט' אנחנו מפגרים בחומר.. אנחנו פשוט יורים לעצמנו ברגל!

באינטרנט נופלים האנשים הכי חזקים! סוגרים את הדלת או מחכים שכולם ילכו לישון, פותחים איזה חלון "כשר" שאם מישהו יפתיע נוכל לטעון שזאת פרסומת שקפצה ויללה.. לממלכת התועבה...

אני מתחנן בכל לשון של תחינה ובקשה אנא הרם את הכפפה ותושיע ציבור שלם...

אני ושאר הציבור נהיה אסירי (עולם) תודה לך!

תשובה

שלום וברכה
הנושא שאתה מעלה מאד בעייתי, ישנם אנשים שסרים למרות רב והולכים לשמוע בעצתו על כל צעד ושעל, מאידך מי שלא עושה כך לא יושפע במיוחד מאיזה פסק הלכה גורף שיוצא לרבים.
לכל איש בישראל יש בחירה לטוב ולמוטב, וככל שהעולם מודרני יותר ומתקדם יותר הפיתויים הולכים וגוברים ומאידך האפשרויות הרוחניות הולכות וגדלות מה שלא היה פעם, כי הרי "זה מול זה עשה האלוקים".
הרי אדם צריך לקחת אחריות על מעשיו והיום אנו רואים אולי מאת ה' כמה האנשים הכי בכירים נדרשים לקחת אחריות ולעיתים נאלצים לפרוש ולהתבזות ולעיתים להאסר וזה חלק מהפיכת המציאות בעולם לשקופה יותר ויותר.
ברחוב יש פיתויים הפלאפונים, יש פיתויים, בכל כלי התקשורת יש פיתויים, במקומות העבודה יש פיתויים ואפילו בחדרי חדרים עם המחשב יש פיתויים, אבל יש גם הרבה אפשרויות כמה לימוד תורה, כמה קירוב רחוקים כמה שאלות ותשובות כגון מה שלפניך לא היה מתרחש בלי אינטרנט.
ההתפתחות הטכנולוגית היא מציאות אין בידינו ואין בכוחנו לעוצרה ואולי מוטב שכך, כאשר אדם רך בשנים צריך לחנכו ולהעמידו עם עמוד שידרה חזק מאד כאשר הוא יוצא לעולם אבל כאשר הוא יוצא עליו לבנות את חייו מול כל הסכנות ומול כל הפיתויים ולהחליט איפה הוא ממקם את עצמו.
ב"ה צריך לומר בריש גלי שלמרות כל הפיתויים רבים וטובים מאי פעם בוחרים בחיי תורה ובונים את עצמם ואת ביתם באופן רוחני יותר יותר ומבינים איך צריך להשתמש בכלים הטכנולוגיים לטוב.
אתמול פגשתי אדם רחוק מתורה ומצוות במסגרת העבודה והוא סיפר לי בגאווה שאין לו טלוויזיה בבית, ושהוא מחפש כל הזמן היכן ללמוד יותר ויותר יהדות ותורה, אולי דווקא איזה פסק גורף כמו שאתה מציע היה גורם לשפוך את התינוק עם המים והיה מנוצל על ידי מאן דהו לניגוח והצגת הרבנים כ"פנדומליסטים" קיצוניים ולהרחקת רבים ומאידך, התועלת שהיתה לפסק הלכה כזה היתה אפסית אם בכלל.
בברכה