למה מפרישים חלה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 04/09/02 09:27 כז באלול התשסב

שאלה

למה אני צריכה היום להפריש חלה?

תשובה

אם אופים לחם או עוגות מהרבה קמח - יותר משני קילו וחצי. את צריכה להפריש קצת מהבצק לומר "הרי זו חלה" לברך כמו בסידור ולשרוף אותו.

למה?
זו תזכורת לכך שבזמן שהיה בית המקדש קיים היו נותנים לכהן חלק מהאוכל שלנו. להזכירינו שלא הכל אוכל. צריך לתת גם לאלה שטורחים ללמד ולחנך את ילדינו. אלה שעוסקים בעבודות הציבור בעבודות הקודש.

בימינו השתנה קצת סדר החיים - חלק לטובה וחלק לא כל כך - אין לנו כהנים ובית המקדש ולכן אנחנו עושים תזכורת לכך שלא הכל מיועד לאכילה. אם אין כהן שממלא את תפקידו המקורי - נשרוף את החתיכה הקטנה. לפחות נזכור שהיא לא שלנו.