למה מה קרה שאני אבקש ממנו סליחה ?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 13/09/02 12:48 ז בתשרי התשסג

שאלה

שלום לכבוד הרב;

מדוע אני צריך לבקש סליחה מהקב"ה?

לא מספיק שאני שומר שבת, לא אוכל חזיר, שומר שש שעות בין בשר לחלב, ועושה המון מצוות ולעומתי יש המון אנשים שלא עושים כלום.

זה לא קל לשמור שבת זה לא קל לשמור מצוות, ובכל זאת אני עושה את זה, אני עושה לקב"ה טובה שאני עושה מה שהוא רוצה ואני עוד צריך לבקש ממנו סליחה, - ועוד הוא קבע בשבילי יום מיוחד שאני מתענה בשביל לבקש ממנו סליחה. על מה אני מבקש סליחה?

תשובה

ב"ה

שלום.

כל הכבוד לך שאתה עושה ושומר. יישר כוח !!!!!

אולם מי יתפלל על אותם שלא שומרים ועושים?
הם האחים שלי ולכן אני עושה את כל המאמצים שגם להם תהיה שנה טובה.
אני מבקש מהשם סליחה בשמם. ולכן הווידוי הוא בלשון רבים.כי אנחנו ערבים אחד לשני ,אנחנו בני משפחה אחת.

בברכה,

עוזיאל