למה?? למה ?? אני לא מבינה למה??

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 31/12/02 15:50 כו בטבת התשסג

שאלה

כבוד הרב שלום!

אני כותבת לך את המכתב הזה בכאב לב עמוק.

לפני כ- 6 חודשים התחתנתי עם בחור חילוני - אני לשעבר בחורה מסורתית ומתחזקת לפני נשואינו התייעצתי עם רב באשר לזיווג שלי עם בעלי והוא אמר שאכן בעלי נועד לי עוד 40 יום לפני לידתי.

ובאמת 3 חודשים לאחר ההתייעצות התחתנתי עם בעלי עד כאן הכל טוב ויפה דברים הסתדרו לנו בצורה מושלמת!!!

בשבוע של החתונה - נודע לי ולבעלי שהוא פשט את הרגל והוא חייב קרוב ל- 800,000 ש"ח ניסינו להיות חזקים ולא להתייאש בעלי ואני כל היום בכינו ולא ידענו כיצד נוכל לעמוד בזה!!!! אני לא עובדת ובעלי גם לא!!!

עם הזמן נחתו עלינו עוד צרות - אני בת 24 ופתאום גילו לי שאני חולת אסטמה ולא סתם אסטמה אלה אסטמה קשה - ומקבלת טיפול יום יומי. למחרת החתונה קיבלתי ווסת והייתי בנידה קרוב ל- 60 יום.

עליתי במשקל קרוב ל- 15 ק"ג ולא מאכילה מופרזת!!!

מבחינת הדת - אני הייתי חילוניה (מאוד מאמינה) אך נפלתי בקריסת אולמי וורסאי והחלטתי שאני מתחזקת שכן חוויתי נס גדול (תמיד ידעתי שלאחר נישואי אתחזק בדת) ורב גדול אמר לי שהייתי אמורה ללכת לעולם האמת ורק בזכות אמונתי נשארתי בחיים ואכן בזמן הנפילה חשבתי לעצמי איך אלוהים יכול להעניש אותי לקחת אותי לעולמי אם אני כל כך מאמינה – ותמיד חשבתי על המשפט "גם כי אלך בגיא צלמוות לא אירה רע כי אתה עימדי....., ולקחתי על עצמי לשמור שבת כהילכתה ללמוד דברי תורה, לברך ברכות שחר, ברכות מזון, נטילת ידיים, מתן צדקה וכו' בעלי היה בחור ועוד לפני נישואינו הוא החל לשמור שבת ללכת לבית הכנסת, בעניין הנידה הוא הסכים ללכת לקראתי.......... וכל הזמן הזה אמרתי לעצמי לאט לאט שנינו נתחזק גם אני וגם הוא.........

ואז חטפנו את המכה – בשבוע של החתונה שלנו, בכי , צער רב, ואף מילה, משפט ספר לא יכול לתאר את המצב הקשה הזה – מבחורה עצמאית שעובדת הפכתי להיות בחורה שחייבת כמעט מליון שקל לא עובדת וחולנית ונזקקת לטובות מאנשים – דבר שבחיים לא חלמתי – האושר רחוק ממני!!!!!!!!

אני נשבעת – שמיום שנפלתי השתדלתי לעשות ולהיות הבן אדם הכי טוב בעולם שאני יכולה – נשבעת

ביום החתונה שלי מתחת לחופה בירכתי את כל העולם ובשימחה עשיתי זאת.......

לא אשקר ואומר לך שכשנפלנו הייתי מאוד זקוקה לבעלי (בשבוע של החתונה) ועל כן לא שמרנו טהרה במלואה (לא שכבנו אחד עם השניה) –

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

קראתי את מכתבך כמה פעמים ואני עומד נפעם נוכח העוצמה של החוזק שלך ושל בעליך עד כעת.

*דעי לך כי יש לך שכר עצום מאוד על שאת הגעת לשלב כזה בחיים ולא נשברת!!!!
כל הכבוד לך ולבעלך!!
השכר שלכם הוא עשרת מונים כי אתם עומדים בניסיונות.
לשמור שבת זה ניסיון,
לשמור טהרת המשפחה זה ניסיון,
לשמור על מצב רוח זה ניסיון,
לשמור על שמחת חיים זה ניסיון,
לשמור על אמונה בהשם זה ניסיון.
להביא ילד לעולם זה ניסיון,
להקים ולקיים את המשפחה זה ניסיון.

אל תתני ליאוש לנצח אותך !!!!!!!
את אשה חזקה ,יש לך כוחות נפש כבירים,
ועלייך ,כן עלייך מוטלת המשימה :
לעמוד בניסיון!!

אם הצלחתם להגיע עד הלום בוודאי שיש לכם את הכוח להמשיך הלאה .אסור לכם להתייאש.
כי אם אתם תתייאשו ותפלו חס ושלום בחילולי שבת או עצבות וכדומה מצבכם לא יהיה יותר טוב אלא יותר גרוע !! כי לזנוח את כל המאמצים שעשיתם עד עכשיו זה כניעה לשטן ,זה כניעה שקשה אח"כ לקום אחריה.

אני קורא בין השורות של מכתבך עד כמה את אשה חזקה.
את צריכה לאסוף את עצמך ולהביט קדימה,
להביט קדימה פירושו ליישם את היעוד שלך בחיים :
*להיות אמא.*
מטרת החתונה היא להביא לעולם ילד .
אין לכם מה לפחד מזה.
כל ילד שנולד אז השם שולח איתו את הפרנסה שלו .ביחד.
ובעזרת השם ובישועתו כשיוולד לכם ילד אז תראו ברכה
והצלחה בכל משלח ידכם.
וכדי שזה יקרה אז צריך לבקש במילים פשוטות מהשם שיעזור.

כדאי לכם לגשת לרב השכונה או לרב העיר שלכם ואני בטוח שהוא ימצא את הדרך לעזור לכם מבחינה כלכלית.
ואם אפיק זה לא יסתדר אז אנא פני אלי שוב.

בברכה,

עוזיאל.

אני מצרף לכם שיר ,כזה שיעלה קצת חיוך .:

היום, היום הזה ממש
אני כבר לא עצוב כל-כך
אני יודע, היום

היום, אני אולי נרגש
אני אוהב פתאום לחיות
היום אולי אני נרגש
אתה שומע, היום

תן לנו לחיות היום מהתחלה
תן לנו מהתחלה ועד הסוף
ואז תראה איך שאני הולך
יפה בתלם והולך
והולך, והולך, והולך
ואז תראה איך שאני הולך
יפה בתלם והולך
והולך, והולך, והולך

היום, ביום הזה ממש
תדליקי פמוטים שלושה
אמרי הכל בלחישה
היי שותקת, היום

היום, אני אולי נרגש
אני אומר תפילת תודה
אמרי שאין זו אגדה
אמרי בשקט, היום

תן לנו לחיות היום מהתחלה
תן לנו מהתחלה ועד הסוף
ואז תראה איך שאני הולך
יפה בתלם והולך
והולך, והולך, והולך
ואז תראה איך שאני הולך
יפה בתלם והולך
והולך, והולך, והולך

היום, ביום הזה ממש
אני שואל את אלוקים
אני פורח, היום

היום, אני אולי נרגש
אני אוהב פתאום לחיות
אתה שומע, היום

תן לנו לחיות היום מהתחלה
תן לנו מהתחלה ועד הסוף
ואז תראה איך שאני הולך
יפה בתלם והולך
והולך, והולך, והולך
ואז תראה איך שאני הולך
יפה בתלם והולך
והולך, והולך, והולך
והולך, והולך, והולך...
ו