למה ללמוד גמרא?

חדשות כיפה הרב יהושע ויצמן 24/01/02 16:07 יא בשבט התשסב

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

אני בחור בישיבה תיכונית, בשביל מה אנחנו צריכים ללמוד גמרא?

אם לחדודי - נשחק שח מט, פיזיקה.

אם לדעת את ההלכה - נלמד משנה ברורה,

אם בשביל להיות יהודי - נלמד ספרי מחשבה ואמונה.

בתודה

דני

תשובה

אנו מפנים אותך לשני מאמרים שכתבנו בנושא. המאמרים מופיעים במדור המאמרים בכיפה תחת הנושא "גמרא" (תדפדף לסוף הרשימה ותמצא אותם).

המאמר המתייחס ספציפית לנושא שהעלית נקרא "למה ללמוד גמרא ולא הלכה ואמונה?" אך תוכל למצוא התייחסות לנושא זה גם במאמר "האם הגמרא רלוונטית?".

על מאמרים אלו תוכל למצוא התייחסויות נוספות בפורום "גמרא למה?" הנמצא במערכת הפורומים של "כיפה" (קישורים לפורום בתוך המאמרים עצמם)

בהצלחה

נ.ב. אם לא הצלחת למצוא את המאמרים נסה להגיע אליהם דרך פורום "גמרא למה?" או צור עימנו קשר שנית.

צוות שו"ת ישיבת מעלות