למה להרוג אותם ?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 03/12/02 13:27 כח בכסלו התשסג

שאלה

מדוע אנו(אשכנזים) אומרים בתפילת שמונה עשרה "ולמלשינים על תהי תקווה וכל המינים כרגע יאבדו...", "והזדים מהרה תעקר ותשבר ותמגר (מודגש)ותכלם(/מודגש) ותשפילם ותכניעם במהרה בימנו"- האם אנחנו רוצים להשמיד את הרשעים? הרי כתוב: "יתמו חטאים מן הארץ ורשעים עוד אינם" ולא יתמו הרשעים?!

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

ברכת "למינים ולמלשינים" תוקנה ביבנה אחרי חורבן בית שני,

, הגמרא אומרת: "אין מינין בעובדי כוכבים זאת אומרת שהמושג "מינין" שייך בישראל, יהודים שהתנצרו, מלשינים הם יהודים המריעים לישראל, היו כאלו רבים לצערנו במהלך הדורות, הם נקראים לעיתים: מוסרים, מומרים ועוד.

ואנו אכן מתפללים שהרע יעקע מהם בבחינת ייתמו חטאים מן הארץ ולא יתמו חוטאים מן הארץ .אנו מתפללים להשם שיאבד את הרע מהעולם ושיכניע את הרע וישבור את הרע.. וכ"ו.

אנא עיין בספר "נתיב בינה" חלק א
עמוד- 238-לגבי הנוסח של הברכה,
ועמוד - 321 לגבי ההסבר של הברכה.

בברכה,

עוזיאל