למה לא לנסות אותה לפני החתונה?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 26/09/02 19:04 כ בתשרי התשסג

שאלה

עד לא מזמן יצאתי עם בחורה ולא הקפדנו על שמירת נגיעה אך כמובן לא הגענו ליחסי מין, בדיעבד לאחר שנפרדנו והכרתי בחורה חדשה שמתי לב שהמגע עם הבחורה הראשונה לא היה נעים כמו עם השניה.

השאלה היא האם לא עדיף להתנסות במעט מגע כגון חיבוק ונישוק לפני החתונה כי אני מנסה לחשוב מה היה קורה אם הייתי מתחתן עם בחורה שצרכיה המיניים לא כשלי, הדבר מפחיד אותי והרי ידוע שהמין הוא חלק די חשוב בחיי נישואין?

תמיד כשחילונים שואלים אותי איך יש לנו הדתיים אומץ להתחתן עם מישהי בלי שהייתה התנסות מינית ותמיד עניתי שאנו מאמינים שהזיווג משמיים ואם אוהבים אז גם המין יהיה טוב, ואף פעם לא הבנתי איך הם מסוגלים להפרד מבת זוג בגלל ש"המין לא היה טוב", היום אני יכול להבין זאת, והנושא די מטריד אותי, אשמח לקבל תשובה.

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

דע לך כי אצל הרבה מאוד בנות בין שהן דתיות ובין שהן חילוניות קיים מ ח ס ו ם המשפיע על היכולת הנפשית שלהן להתמסר לבן הזוג באופן מוחלט .הבת לא יכולה להתמסר ליחסי אישות כי היא לא בטוחה שזה הבעל שלה!!!!
היא מרגישה שהוא מנסה אותה היא כרגע במבחן אצלו ולכן היא לא טבעית.

הדבר הכי מקודש, שמהווה את הנקודה הגבוהה ביותר במפגש של בני הזוג הופך להיות מבחן קבלה ,מעין טסט מעשי ....
(חלק גדול מהבעיות שמטפלת קליניקה און היא נעוצה בעובדה שאנשים איבדו את היכולת שלהם להתמסר באופן מוחלט גם בעיות אצל הבנים... וגם בעיות אצל הבנות...
ועל הרוב זה נובע ממחסום נפשי!!שקיים )

אני רוצה לציין בפניך עוד 2 דברים.

1)זה "ששמת לב שהמגע עם הבחורה הראשונה לא היה נעים כמו עם השניה" אולי נובע מהיותה של הראשונה :
ישרה,
טהורה,
עדינת נפש.
שלא יכלה להתמסר כי קיים מחסום טבעי ...אמיתי..
וזה מה שהשפיע על טיב הקשר שלכם ועל האיכות שלו.

2) דע כי היחודיות שקימת בשמירת ההלכה מביאה את בני הזוג לידי כך שאין להם יכולת להשוות.

ההשוואה היא אם כל חטאת!!!!!!

אם משווים אז אף פעם לא יכולים לבנות קשר אמיתי כי תמיד יש למה להשוות.

בשיחות שיש לי עם בעלי תשובה אנו עומלים מאוד קשה על הנושא הזה. כיצד להשתחרר מההשוואות.זה נורא.
בעל תשובה לעיתים יש לו למה להשוות וזה פוגע בקשר.
פוגע קשה.

האלוקים שברא אותנו אמר שקשר טוב חייב להבנות על אי היכולת להשוות!!!!
(זו אחת הסיבות שאסור להתחתן שוב עם גרושה שהתחתנה והתגרשה).

אל תאמין למה שמוכרים לך חברך ה"חילונים" .
להתחתן "בלי נסיון" שווה פי אלף מאשר עם.
קשר כזה הוא טהור,
קשר כזה הוא אמיתי וכנה,
קשר כזה הוא לא שקר.

תחשוב על זה.
כי רק כך ניתן להרגיש חופשי ומאושר.כי רק עבד השם הוא חופשי ומאושר ,מפני שהוא עבד של השם.
כמו בשיר של דודו ברק:

תן את השמיים והשמש החמה

תן לראות אותם מן הנשמה

תן לנפש שתבער

תן להיות חופשי ומאושר

שיר לנו שיר

ושלח לנו אור

תן יום בהיר

וערב טהור

צחק בנפשי

לבן ומואר

בואה חופשי

ולך מאושר

יש ימים יפים שהדרכים בהם גדולות

יש דברים יפים גם בלילות

וכל מה שעוד נותר

רק להיות חופשי ומאושר

עוד תפילה אחת אנחנו נבקש ממך

עוד תפילה נריע לשמך

זכור אותנו גם מחר

תן להיות חופשי ומאושר

ושלח לנו אור

תן יום בהיר

וערב טהור

צחק בנפשי

לבן ומואר

בואה חופשי

ולך מאושר

בברכה ,

עוזיאל