למה חילוניים לא מדליקים אש בשבת

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 05/05/13 14:59 כה באייר התשעג

שאלה

נכון ידוע שמקובל עד היום רוב חילוניים כמסורתיים לא מדליקים אש בשבת וכל שאר דברים אכן מחללים בשבת כרגיל.

מי קבע פסקה זאת או המצאה, איך זה השתרש לחילוניים מסורתיים שמחללים הכל בשבת חוץ מלהדליק אש? איך יכול להיות שאש כל כך הפחידה את חילוניים ממילא הנעה מכונית זה כבר הדלקה באש וגם כל מוצרי חשמל בא ממגע אש. איפה היגיון שלהם?

תשובה

בס״ד

שלום וברכה

אני לא יודע איך המנהג השתרש- אני יכול לשאר שמתוך כך שכתוב לא תבערו אש בכל מושבותיכים.

מכל מקום ודאי שהדבר אסור, מאידך אין לדון לכף חובה, אנו צריכים לשמוח שאף אלו שאינם מקפידים על מצוות שבת כהלכתה רואים וחשים צורך לציין את היום הקדוש בתפילה שבעתיד ישמרו את חוקיו בצורה מלאה.

כל טוב

הרב אביע״ד סנדרס