למה התורה הוצעה לעמים אחרים?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 01/10/02 07:54 כה בתשרי התשסג

שאלה

למה התורה הוצעה לעמים אחרים?

תשובה

יש לזה כמה סיבות, והדבר שנראה לי שהוא לב הענין שלא מדובר כאן במסחר בשוק. שמישהו הציע למישהו סחורה והיה דיון על מחירה.
כי שאל את עצמך: עם מי היה הדיון הזה? עם איזה נציג של עמון או מאוב?
אור החיים הקדוש מסביר שהדיון הזה היה עם שר האומה. במילים אחרות היה כאן בירור פנימי ונוקב עם ה"מהות של האומה" הזו האם היא מתאימה לקיום התורה. דיון עם כל אומה שאומרת בסופו של דבר – לא בשבילי!
ולמה זה הכרחי?
כי מתן תורה אינו קובץ חוקים והדרכות שמתאים לכל אחד. צריך מישהו בעל יכולת לקבל שיקבל את התורה. לכן גוי ששבת חייב מיתה. כי אין לו יכולת לקבל תורה.
אבל ישראל ואוריתא – מתאימים כמו יד וכפפה.