למה הגבלה בין בנים לבנות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 18/10/02 07:50 יב בחשון התשסג

שאלה

אני לא מבינה אנחנו לא בן אדם או משהו?

מה כבר יקרה לבן אדם אם הוא שואל מה נשמע? הכל טוב? או פשוט שלום??? הרי אנחנו חיים בחברה של בני אדם לא????

תשובה

בס"ד

כשמישהו עולה על מכונית ונוהג במהירות גבוהה הוא עלול להגיע מהר מאוד למצב שבו פתאום בא רכב מולו והוא לא יכול לעצור - אפילו שהוא ניסה בכל הכוח. האם זה אונס?

כשמישהו עולה על מכונית ונוהג במהירות גבוהה הוא עלול להגיע למצב שהרכב גולש לתעלה שבצד הדרך והוא - הנהג- מנסה בכל כוחו להחזיר ואתו למסלול ולא מצליח - האם זה אונס?

האם מי שנוסע כשהוא שתוי יכול לומר קרתה לי תאונה? מה רוצים ממני?

החכם עיניו בראשו לראות כי סגנון החברה המתירני שמתיר כל מיני דברים כי "מה כבר יקרה לבן אדם אם הוא שואל מה נשמע?"
מי ששאול כך - לא מסתכל מה קורה!!
תראה בן אדם מה קורה!!!
אל תגיד: לי זה לא יקרה!!!

זה קורה
וקורה
וקורה כל הזמן באופן מבהיל כל כך.

מה אומרים אלה שזה קורה להם:
אנחנו רק בני אדם!!

זה התירוץ הקבוע שאומרים אנשים שנכשלים בעיניני נשים.
אנחנו רק בני אדם ולא יכולים לשלוט על יצרינו.
אנחנו רק בני אדם ואתה צריך להבין אותנו.
אנחנו רק בני אדם!!

אם אתה רק בן אדם ויש לך מגבלות. כדאי שתתחשב בהם קודם לכן.