שאל את הרב

למה אני פה??

חדשות כיפה צוות ישיבת אלון מורה 06/10/11 02:20 ח בתשרי התשעב

שאלה

בתקופה האחרונה ישנה שאלה שלא מפסיקה להציק לי באופן פרטי וכללי.במיוחד לקראת הימים הנוראים שבו אני אמורה לבקש סליחה מה', לחזור בתשובה ומתפללת לה' שיתן לי עוד שנה נוספת.אבל אני ממש לא רוצה.מיציתי את העולם. לא מצליחה לראות למה, למה אני צריכה להיות פה. בשביל מה ה' כל כך השקיע בבריאה-הטבע, המסביב וצימצום אורו כדי שהאדם יוכל לחיות בו ... למה היינו צריכים את כל זה. אני לא מרגישה שייכת לשום מקום בו אני נמצאת, לא מצליחה לשמוח לנשום ולחייך יותר, בעצם לא מבינה למה אני פה בעולם בכלל. באמת בשביל מה הקב"ה כל כך השקיע ו"תקע" אותי כאן.

אני שומעת שיעורים ותשובות לשאלות אלו אך עדיין לא מצאתי את התשובה שלי, את התשובה שתספק אותי. אני כרגע ממשיכה לחיות מתוך הכרח, פשוט שורדת, לא מבינה למה צריך את כל זה.אבל איך אפשר ככה לעבור את הימים הבאים עלינו בניקור שכזה?

אולי הרב יוכל לכוון אותי, לחזק אותי, לברך אותי, שאמצא את התפקיד שלי, את השמחה בכך שה' זיכה אותי להיות נוכחת בעולם, את ישוב הדעת והכרת הטוב בשלמותו לה'.

אני רק רוצה לעשות רצון יוצרי "לעשות רצונך אלוקי חפצתי" בכל מאודי, אך לא מצליחה, לא מבינה.

שיהיה לכולנו שנה טובה טובה מלאה באור שמחה והתחדשות.

תודה לרב.

תשובה

בס"ד

שלום,
כדי לכוון אותך צריך להכיר ולדעת הרבה יותר.
התורה נותנת כיוון כללי, אבל באופן פרטני, צריך לשוחח פנים אל פנים עם מישהוא המכיר אותך, וידע מהו תפקידך בעולם.
זה תלוי בגיל, בנטיות נפשיות, כשרונות ועוד.
כל אלה ניתן לעשות רק בהכרות פנים אל פנים.
רק זה אפשר לומר בוודאות:
דוד המלך לא הבין מה תפקידו של עכביש, ומה תפקידה של הצירעה. הקב"ה הבהיר לו שלכל אחד יש תפקיד.
קל וחומר שלכל אדם יש תפקיד בעולם, ובודאי שגם לך!
בעמל - תמצאי אותו, בקרוב!
שנה טובה!

הרב אליקים לבנון שליט"א
www.yelm.co.il

דברי תורה לפרשת השבוע

דברי תורה לפרשת השבוע

החלק הכי טוב בשולחן השבת שלכם: רעיונות קצרים, עמוקים ונגישים על פרשת השבוע היישר לתיבת המייל שלכם

✓ נרשמת בהצלחה

כתבות נוספות