ללא נושא

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 10/06/04 15:31 כא בסיון התשסד

שאלה

שלומות. אני לומדת באולפנה, שבכיתה יש בנות מכל מיני יישובים. יש לי חברה שגרה ביישוב שלי שהיא היתה פעם חברה ממש קרובה וטובה שלי, היינו צמד ממש. כשהגענו לגיל בת מצווה אני יותר התחזקתי באמונה וחברתי פחות. כשעברנו ללמוד באולפנה כבר כל אחת התחברה עם בנות אחרות, ולא היינו כ"כ קרובות. אין לי בעיה עם זה, הבעיה שלי שהיא מרתיעה אותי. היא מתנהגת לא יפה במיוחד אלי, ועם הזמן התחלתי פשוט קצת קצת לשנוא אותה. אני יודעת שבגלל שנאת חינם נחרב בית המקדש ואני מנסה לעקור ממני את השנאה לאותה ילדה- אך אני לא מצליחה! אני לא מצפה מעצמי שאני יהיה 'החברה הכי טובה שלה' אבל אני לא רוצה לשנוא אותה, מה אני יעשה?

תשובה

שלום רב:
כפי שאת בעצמך כותבת אין צורך להיות חברה קרובה אלייה אבל מצד שני צריך למצוא את הדרך לפרק את המתחים שנוצרו ביניכם וזאת ע"י שיחה גלויה ופתוחה שתהיה לתועלת לשניכן.
מיכאל ברום.