ללא נושא

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 29/04/03 16:42 כז בניסן התשסג

שאלה

שלום,

אני בעבר הייתי דתיה אבל חיפשתי תשובות ולא מצאתי תשובות שספקו אותי. אני עדיין מחפשת...

אבל כיוון שאני לא יכולה לעשות משהו שאני לא סגורה עליו הפסקתי להתפלל.

ועכשיו לשאלה-למה הגישה הלא חיובית כ"כ בברכות ואני אסביר למה אני מתכוונת...

בברכות השחר מברכים "שלא עשני אישה" "שלא עשני גוי" וכו' הברכות האלה ממש לא ברורות לי-התשובות שקיבלתי לא מספקות אותי.

אשמח אם תשיב

אוליב

תשובה

אוליב שלום,
כשאנו מברכים:"שלא עשני גוי",שלא עשני עבד",שלא עשני אשה",אנומכוונים לשבח ולהודות להקב"ה שברא אותנו ואנו שמחים ומרוצים מעול המצוות,ומשבחים אותו על כך שהרבה לנו מצוות ולא פטר אותנו מהן,שהרי אשה ועבד אינם חייבים בכל המצוות,ולהבדיל גוי פטור מהמצוות.
בברכה וכל טוב
שמואל זעפרני