ללא נושא

חדשות כיפה הרב רפי פוירשטיין 28/04/03 05:04 כו בניסן התשסג

שאלה

האם יונה הנביא חזר בתשובה?

תשובה

ב"ה
רוב שלומות
שאלה נפלאה
מה היה חטאו?
הרבה פירושים נאמרו בענין.
אולי - לחטאו שתי רמות: תוכן החטא - הוא לא הסכים עם המהלך של החזרת אנשי נינוה בתשובה.
ואופן החטא - הוא התנגד לצו ה' ואף ברח ממנו.
לגבי הריחה - נראה כאילו יונה מקיים דיאלוג עם ה' באשר לעצמאותו שלו, ונראה כאילו דיאלוג הגיע לשלב שבו יונה שותק - בסוף הספר. שתיקתו של יונה היא חזרתו בתשובה - כי ע ד היום הוא תפס את עצמו כבר שיח עם ה', והנה בסוף הספר הוא "נעלם", הוא תופס את מצב הענינים האמיתי בו האדם תלוי בה' - ומצב הענינים האמיתי, לעומקו הוא שתיקה, "נעשה ונשמע"
אני מקווה שהייתי מובן
בברכה
רפי פוירשטיןנ