ללא נושא

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 02/12/02 07:45 כז בכסלו התשסג

שאלה

לכבוד הרבנים שלום רב!

בשכונה שבה אני גרה אנו הנשים קוראות תהלים כל פעם בבית אחר - 40 יום ברצף, כולל ערב שבת ויום שבת.

לאחרונה אנו קוראות בבית שלא כל כך שומרים על המצוות. בבית יש עינית של אזעקה וכל פעם שמישהו עובר היא נדלקת. אנו יידענו את בעלת הבית שלפני שבת תכסה את העינית כדי שלא נבוא לחילול שבת. שבת אחת באמת היא עשתה כן,

אבל בשבת האחרונה בערב שבת שמנו לב שהגברת לא כיסתה את העינית וכל מי שעבר העינית נדלקה.

אחת הנשית הסבה את לבה של בעלת הבית והיא אמרה שהיא כיסתה את העינית וכנראה שזה נפל.

למחרת ביום שבת אני נמנעתי מללכת לקרוא תהלים בבית. זה האם עשיתי נכון.

והאם

אם בעלת הבית כיסתה בשבת את העינית האם אני הייתי יכולה לבוא לבית זה בשבת.

תודה רבה ויישר כוח על המדור,

תשובה

שלום רב

עשית כדין שלא באת בשבת. אם בעלת הבית כסתה את העינית וזה לא גרם בשעת הכיסוי להדלקה מותר לבוא בשבת וזה מה שהיא היתה צריכה לעשות. כמובן בתנאי שבשעת ההדבקה לא הידליקה שום נורה.

בברכה צבי קוסטינר