ללא נושא

חדשות כיפה הרב אייל קרים 20/09/02 11:56 יד בתשרי התשסג

שאלה

אני יוצאת עם בחור כבר 4 חודשים. היו לנו "ירידות ועליות" בקשר. אפילו לקחנו פסק זמן של שבועיים, וכיום אנו שוב בקשר.

אינני יודעת אם זו התלהבות או באמת הבחירה האמיתית, אינני יודעת איך אוכל לדעת זאת.

הקשר בנינו קרוב מאוד מהבחינה הזאת שאנו מדברים על הכל ואנו לא מתביישים אחד מהשני.

זה החבר הראשון הרציני שלי ולפעמים מציעים לי לבדוק אחרים לפני שאני מחליטה החלטות.

הצגתי בשאלתי כמה בעיות שמפריעות לי אשמח מאוד אם תוכל להשיב לי עליהם.

בברכת חג שמח ושנה טובה!

תשובה

שלום רב!
צר לי על העיכוב שחל בתשובתי אלייך.
הקב"ה נתן לאדם שכל ורגש, כדי שהוא יפעילם בקבלת החלטותיו. צריך לבדוק באופן שכלי אם הבחור עמו את נפגשת שייך לעולמך. האם שאיפותיו עולות בקנה אחד עם שאיפותייך, האם קיים תיאום בי המגמות המשותפות בנושא בניין הבית, חינוך הילדים, תחומי עיסוקך ועיסוקו, וכדו'. יחד עם זאת עלייך להפעיל את מנגנון הרגש ולבדוק אם הינך אוהבת אותו. עליות וירידות בתחום הרגש אינן סיבה לשלול את הקשר, שהרי גם לאחר הנישואין ישנן אצל כל זוג נורמלי עליות וירידות. העיקר לבדוק שבדברים המהותיים לחיים משותפים, קיימת ביניכם הבנה והסכמה, ובתחום הרגשי קיימת ביניכם משיכה. במידה ותרצי אפשר לשוחח על כך בטלפון. 02-6261362
בברכה
אייל קרים