לכתוב על דף ששם ה' כתוב עליו?

חדשות כיפה הרב דב ברקוביץ 16/11/10 22:25 ט בכסלו התשעא

שאלה

בס"ד

שלום הרב!

רציתי לשאול האם מותר לכתוב על דף ששם השם כתוב עליו ואח"כ לגנוז אותו?

או שאסור כלל לרשום על דף ששם השם כתוב עליו [הכוונה היא לא לדף בתנ"ך]

בתודה רבה מראש- מור

תשובה

שלום מור,

מותר
מעשים בכל יום בשיעורים שמחלקים דפי מקורות ששם ה' במלא כתוב עליהם, ותלמידים רושמים הערות עליהם ולאחר זמן שמים בגניזה.
חשוב לדעת ולהקפיד - מה מחייב גניזה? נפסק להלכה שא. רק דף שכותבים בו פסוקים שלמים וב. דף שכתוב בו אחד משמותיו של הקב"ה שאסור למחוק אותם, יש לגנוז. כל ניר אחר יכול להגיע למחזור גם אם כתוב עליו דברי תורה ואף חלקי פסוקים ודברי חז"ל.
בברכה, דוב ברקוביץ