ליסוע במהירות במקום שאין סכנה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 26/09/02 20:18 כ בתשרי התשסג

שאלה

בס"ד

שלום!!

מה דעת הרב בענין הבא:

יש מקומות שהנסיעה המותרת היא 80 קמ"ש.

אבל אין שם הרבה מכוניות שנוסעות בכביש.

וכל מי שנוסע, נוסע שם 100-130 קמ"ש לערך.

מה דעת התורה בענין הזה?

האם מותר לעשות פרסה במקום שאסור כאשר זה לא מסכן את אף אחד. ? (ואף אחד לא רואה)

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

לחוקים שיש להם אופי של סדר ומשטר ומטרתם היא לתיקון החברה יש תוקף הלכתי.
כך עולה מדעתו של הרמב"ן על הפסוק בספר שמות"שם שם לו חוק ושם נסהו"
ולכן חייבים לציית לחוקי התעבורה גם אם אין שוטר וגם אם לכאורה אף אחד לא רואה.(ואם משהוא במקרה יראה?)

צריכים ליסוע על פי החוק ונדמה לי שהחוק מתיר לעלות בכמה קמ"ש שיש אפשרות והכביש פנוי -מעל לכתוב בשלט.

ובכלל אני חושב שבנושא נהיגה צריך תמיד ללכת לחומרא
ולהחמיר עד כמה שניתן כי בנפשנו הדבר.
אם אתה ואני נחמיר בנושא זה אז גם הוא יחמיר .
ואם הוא יחמיר בנושא זה אז.. ואז... וכך נוכל לשנות לאט לאט את הסטטיסטיקה הנוראה של תאונות הדרכים.

בדיני נפשות צריך להחמיר .
כי החיים נתנו לנו ע"מ שנשמור עליהם.

בברכה ,

עוזיאל