לינה במלון בתקופת בין המצרים

חדשות כיפה הרב שי פירון 14/07/01 18:49 כג בתמוז התשסא

שאלה

מחר ההורים שלי נוסעים לבית מלון

והייתי רוצה לדעת האם מבחינה הלכתית מותר לללכת איתם בתקופת בין המצרים (מן הסתם זה נחשב כהנאה).

אנא ענה לי דחוף !!!!

שבוע טוב

שלומי

תשובה

שלומי,
ברכות שמים מעל!

אכן, ראוי למעט בהנאה בימי בין המצרים אך בעצם הלינה במלון אין איסור בעיקר שעוד לא התחילו תשעת הימים. זאת ועוד, בטח הוריך עמלים כל השנה לפרנסתם והם רואים ערך גדול בשהיה של כל המשפחה יחד.
נכון, ראוי ונכון לקיים את החופשה אחר ימי בין המצרים. כדאי לברר איתם, בנועם, לקראת העתיד, האם לא נכון לנפוש בימים שמותרים לכל הדעות ואז גם ההנאה תהיה שלמה?

בנתיים, כדי להוסיף שלום בית וכיבוד הורים, סע עם הוריך והשתדל למעט בהנאה.

כל טוב,,
שי