לינה בחדר חיצוני

חדשות כיפה הרב שי פירון 27/09/02 09:48 כא בתשרי התשסג

שאלה

שלום ומועדים לשמחה,

חבר שלי מגיע לבקר לעתים לשבתות, ואז אנו מקפידים שלא לישון באותו בית. יתכן שבקרוב אעבור דירה למקום בו יש דירת חדר חיצונית, ששייכת לבית אך מנותקת ממנו מרחק פיזי (כשני מטרים - בגינה), וכן ניתנת לנעילה בנפרד. האם יש בעייה בכך שאחד מאיתנו ילון בתוך הדירה ממש והשני בחדר החיצוני, האם זה נחשב אותו בית?

תשובה

ב"ה

שלומות,

אם החדר החיצוני הוא מחוץ לבית מותר. וכמובן, מדובר שיש עוד אנשים אחרת גם אם החדר חיצוני, לא נראה לי שיש להתיר.
וכל מה שנאסר - כשיש עוד אנשים הוא בשל החשש "שתתגנה עליו", היינו שהחתן יראה את הכלה כשהיא קמה בבוקר וזה לא תמיד המראה שאותו הוא מכיר וחששו שלפני שנוצרה מחוייבות פנימית, מראה זה עלול להשפיע לרעה.
לכן, אם מדובר בחדר חיצוני - מותר כל עוד אין בעיות צניעותיות אחרות.

בברכה,

שי