לימוד

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 01/12/02 01:44 כו בכסלו התשסג

שאלה

ךכבוד הרב!

שאלתי פעם רב אם זה בסדר שאלמד דברים תורניים בלבוש לא צנועה כאשר אני יושבת במיטה או פשוט לא בתנוחות צנועות מכיוון שכך הרבה הרבה יותר נוח לי ואני יודעת שכך אני לומדת הרבה הרבה יותר וגם הרבה יותר טוב והוא ענה לי שזה בסדר. אבל אני רוצה לשאול שוב מכיוון ששמעתי שאסור לגעת בשיער כששומעים דברי תורה אז אני מניחה שקל וחומר אסור גם ללמוד בחוסר צניעות וכו'... אני רק רוצה לציין שזה מאוד עקרוני עבורי ללמוד כך במיוחד כי הזמן העיקרי שאני לומדת הוא לפני השינה ואם אני כבר מוכנה לישון ואני לא צריכה לעשות עוד שום דבר הרבה יותר נוח לי ללמוד באופן רציני בלי מחשבות מטרידות...

תודה רבה רבה מראש!

מצטערת על האריכות...

תשובה

אביט שלום,
תשובתו של הרב נכונה מותר ללמוד כך ואין צורך שתטרידי את עצמך בזה.
בברכה וכל טוב
שמואל זעפרני