שאלה
בס"ד
לכבוד הרב שלום!
אני לומד כיום בישיבת הסדר , שיעור ד'.
אני פשוט לצערי לא יודע איך לומדים תורה, וזה גורם לי צער. אני מרגיש שעוברים לי ימים שלמים ופשוט ההספק שלי מאד קטן. וגם שאני לא זוכר את החומר בקושי. אם הרב יוכל לתת הדרכה או מקור באינטרנט שנותן הדרכה מסודרת איך לומדים? איך מסכמים חומר? איך מחלקים את החומר? ואיך זוכרים? אני מרגיש שאני פשוט לומד ולומד אבל לא זוכר.
הדבר שהכי חשוב לי ללמוד זה הלכה, ואני לא יודע איך לומדים את זה. זה מאד קשה ואני כול כך רוצה לדעת תורה! לזכור אותה.. ויותר נכון לחיות אותה. אני אשמח מאד לעזרה, תודה.
תשובה
שלום וברכה
אני מבקש כל כך לעזור לך, אולם הדבר קשה לעשות דרך האינטרנט, שהרי איני מכיר אותך, את הקושי שיש לך, את דרכי הפיתרון האפשריים וכדו'.
אני מוכן לנסות כמה פעמים. אנא למד משהו, שלח לי סיכום למייל הפרטי, ואנסה להבין מתוך הסיכום כיצד אני יכול להדריך אותך דרך הכתיבה. זה כמובן לא הרבה, אולם הבה ננסה.
כל טוב