לימוד תורה בלא כיפה

חדשות כיפה הרב אורי ליפשיץ 26/07/11 20:33 כד בתמוז התשעא

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני חוזר בתשובה כבר הרבה זמן ועדיין נשארו לי כמה דברים ומתוכם זה הכיפה שאני עדיין לא לובש..

אני לומד תורה מדי פעם קצת תורה קצת קבלה,

רציתי לדעת אם בצבא כשמשעמם לי אני יכול ללמוד תורה בלי כיפה אך בישיבה?

תשובה

שלום וברכה

משמח לשמוע על תהליך ההתקרבות שלך למסורת ולרבש"ע. בכ"ה תמשיך בדרך זו ותתקדם מעלה מעלה.

באשר לשאלתך - חובת חבישת הכיפה איננה חובה מהתורה. לצד זאת, בחברה בה אנו מצויים הליכה עם כיפה היא צעד משמעותי בהצהרה של האדם (כלפי עצמו וכלפי החברה גם יחד) שהוא רואה עצמו כקשור לרבש"ע, ומודע לנוכחותו.

טוב ללמוד תורה מתוך עמדה של יראת שמיים וכחלק מהזיקה לעולם היהודי המסורתי. הכיפה אכן חשובה בהקשר זה, מה גם שישנן דעות שהזכרת שם שמים ודברי תורה אל לה שתיעשה בגילוי ראש.

למרות זאת, אם הדברים עוד לא נוגעים לך, כמדומני שניתן להקל בזה ולסמוך על הדעות המתירות ללמוד ללא כיפה, ובע"ה האור שבה יקדמך אל הטוב (ושמעתי שהרב אברג'ל מבאר שבע הורה כך הלכה למעשה).

כל טוב

אורי