שאלה
שלום
רציתי לשאול מה הטעם ללמוד הלכות ודברים שלא נפסקו להלכה, למשל בשביל מה לומדים דעות במשנה שלא הוכרעה הלכה כמותם, ובשביל מה צריך ללמוד רמב"ם ושאר הפוסקים אם אני לא הולך לפיהם וגם לא בא לברר ולפסוק הלכה למעשה. בשביל מה ללמוד את דעתם אם זה לא יביא אותי לקיום ההלכות על פיהם? (הרי עיקר הלימוד בעיקר של הלכות הוא להביא לידי מעשה, ואני לא מדבר על תלמוד וכו' שעוד אפשר להבין למה לומדים, כי שם לומדים את היסוד להלכה, שאפשר להגיד שזה בעצמו מעשה)?
תודה
תשובה
שלום וברכה,
אני חושב שיש לך טעות -
לימוד תורה אינו למעשה ואינו כדי לקיים.
הלימוד למעשה הוא ענף קטן בתוך לימוד התורה. נכון שעקב חורבן בית המקדש והיציאה לגלות חרבה תורה מישראל וגלתה שכינה, ושם בגלות מתפתח רק ענף זה של התורה ובלשון חכמים "מיום שחרב בית המקדש אין לו לקב"ה אלא ד' אמות של הלכה" ופירושו שמתוך כל עולם התורה נשארו רק ד אמות קטנות וזהו עולם ההלכה.
חובתנו בשיבת ישראל לארצו לפתח את כל העולם התורני הרוחני העשיר ודברים ברוח זו תמצא הרבה בדברי הרב קוק ובעיקר בספרו "אורות התורה".
בנוסף הגישה השלטת היום בישראל של שלושים השנים האחרונות [ולא בהכרח בעבר] של חוק ומשפט וכד', גם היא נותנת לחוק מעמד מכובד ומקדשת את האות הכתובה [=המתה] - גם זה מקור לטעותך.
בברכה
ואם תרצה מקורות נוספים כתוב על עצמך פרטים כדי שאוכל לכוון באופן מתאים
בברכה דוד לוי
דברי תורה לפרשת השבוע
החלק הכי טוב בשולחן השבת שלכם: רעיונות קצרים, עמוקים ונגישים על פרשת השבוע היישר לתיבת המייל שלכם