לימוד אמונה

חדשות כיפה הרב חגי לונדין 15/05/13 20:54 ו בסיון התשעג

שאלה

בס"ד

שלום לרב !

אני תלמיד לקראת סוף שביעית ישלי שאלה לגבי לימוד אמונה.. ואשמח לשמוע מה דעת הרב בעניין..

אני ב"ה לומד המון אמונה אך כרגע עיקר ספרי האמונה שאני לומד הינם ספרים "קלים יחסית" או יותר מדוייק שלא נלמדים בצורה עקבית בישיבה גבוהה..

[פסקאות נבחרות של הרב קוק עם ביאורך או ביאור הרב יובל פרויינד ספרי הרב אבינר הרבים.. ומאמרים אמוניים שפורסמו בספרים או כשיעור מוקלט של רבני דורנו - הרבנים נבנצאל דרוקמן יעקב אריאל וכו..]

מה העניין ??

שאלתי היא האם כדאי להתחיל להפגש עם ספרים שאותם כן לומדים בשיעור א' וכו כבר בגיל התיכון וללמוד בזהירות בהבנה שלי או בעזרת פרשן עליהם.. או שאולי בכלל עדיף כמו שכמה הורו לי כך בעבר שלא "לעוף" ולהתחיל לפתוח מהר"ל הרב קוק וכו.. אלא לחכות] נ"ב אם יש חריגים אולי מסל"ש/עין אי"ה אשמח אם תציין ..

וכן אם תוכל להרחיב מעט למה אתה תומך בגישתך זה יעזור לי מאד..

תודה רבה וסליחה על הטורח...

תשובה

שלום וברכה
מצטער על האיחור בתשובה

לדעתי עדיף באמת לחכות מעט עם התכנים הגבוהים יותר מפני שהתכנים הללו צריכים להיות מותאמים לא רק מבחינה שכלית אלא גם דורשים מתח נפשי מסוים שמגיע בד"כ בשלבים יותר מאוחרים

בהצלחה

חגי