ליווי לחופה ילדי גרושין

חדשות כיפה הרב דוד הריסון 03/08/06 13:00 ט באב התשסו

שאלה

שלום,

מצרפת קישור לתשובה שלך- https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=51952

כתבת שיש עדיפות לכיבוד הורים מול מזל"ט בליווי חופה אצל ילדי גירושין. למרות שמזל-טוב לזוג נשמע לי מאוד חשוב, אני חושבת שהבנתי את עניין ההקפדה ולא הייתי רוצה כזו חלילה.

במשפחתי נערכה חתונה 1 בה הוריי ליוו ואחרת בה לא והאווירה הייתה מורכבת אפילו לי.

אני מתלבטת רבות בנושא כיוון שהרקע לגירושים היה קשור בכאב, השפלה ובגידה, ואני חשה קושי ואי נוחות מכך שהוריי ילוו אותי לחופה (במיוחד אבי).

הרב המקדש, שלא ברור אם מודע לנסיבות אמר שאחשוב ע"כ ושכיבוד הורים חשוב מאוד!

אשמח לשמוע ממך,

רוב תודות.

תשובה

שלום וברכה
אין הכוונה שכיבוד הורים עדיף על פני המזל שניתן לזוג, אלא כאשר מכבדים הורים בודאי הדבר נותן ברכה ומזל לזוג ובודאי שכאשר ישנה קפידה הדבר יוצר את ההיפך.
ברם, במקרה שלכם לפי מה שהבנתי את דווקא מעדיפה שאביו לא ילווה ולכן בהחלט ניתן להשתמש בטיעון ההלכתי שיש העדפה לזוג נשוי וכך לנהוג ולהסביר להרוים שעצם העמידה מתחת לחופה לצד הזוג יש בו הכבוד שלהם ולקוות שהסבר זה יניח את דעתם והם יוותרו מרצונם על הליווי,
הרי את רוצה שמהלך חיי הנישואין שלך יהיה שונה משלהם.
אבל צריך לזכור שבסופו של דבר, כלל בסיסי ביהדותינו מצביע על יסוד הבחירה, וחיי הנישואין שלנו יהיו בנויים מהיכולת שלנו לתת להקשיב להבין ולאהוב ואל לנו לתלות "קרדיט" רחב מידי למזל.
בברכת מזל טוב