ליברליות ביהדות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 06/12/01 11:08 כא בכסלו התשסב

שאלה

מה דעת היהדות להלכה בקשר לסוגיות כמו בשתלת איברים או המתת חסד וכו'

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד
השתלת אברים היא מאוד חיובית כיון שיש בזה הצלת חיי אדם. כל הזהירות בזה היא שלא יהרגו מישהו בכדי שמישהו אחר יחיה. זאת אומרת הזהירות היא מגרימת מוות או הקדמתו. ויש צורך לפקח על רופאים שאפתניים מאוד שעלולים ברוח הקידמה לקצר למישהו את החיים על מנת להצליח בניתוח ולזכות בתהילה.
לא כל הרופאים הם כאלה אבל מספיק שיש מיעוט של מיעוט כדי להצריך פיקוח.

מה שאתה קורא "המתת חסד" אלו מילים יפות להגדיר "רצח". המילים לא מכבסות את המעשה שנשאר מתועב.
אני לא יודע למה זה כל כך ליברלי להרוג בן אדם, האם זה בגלל שכך מקובל בחברה המערבית?
גם לעשות "הפלה" זה מאוד ליברלי וזה עדיין נשאר "רצח" ממש אע"פ שזה נשמע היום מתקדם.

הצדק לא משתנה לפי האופנה והתקשורת. הצדק הוא מוחלט. הצדק הוא אלוקי ואני לא מודד אותו לפי שום סרגל פופולארי זה או אחר.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן