לחמניות מתוקות

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 13/09/02 00:43 ז בתשרי התשסג

שאלה

בס"ד, שלום לכבוד הרב,

איזו ברכה יש לברך על לחמניות שהודבקו עליהן במאפיה מדבקות "ברכתו מזונות". האמנם?? לחמניות אלו מעט יותר מתקתקות, אך דומות בטעמן ובצורתן ללחמניות רגילות. הן אף משביעות ומחולקות באירועים רבים כמזון העיקרי. האם די במזונות? האם יש ליטול ידיים לפניהן? מה אם קובעים עליהן סעודה? מהן אמות המידה לקביעת הברכה הראויה? בתודה ובברכת גמר חתימה טובה,לאה.

תשובה

לאה שלום,
כל מאפה שהבצק שלו נילוש במי פירות או חלב וניכר הטעם במאפה ,ואפילו מעט,של הפירות או החלב-מברך "מזונות".לא ניכר הטעם-מברך "המוציא".ולאשכנזים
אם ניכר הטעם מעט-מברך המוציא.ולכן:
חלה או לחמניה מתוקה-אםהמתיקות מורגשת,לספרדים מברכים "מזונות",ואשכנזים "המוציא".ואם אין המתיקות מורגשת מברכים "המוציא".
האוכל מעל 230 גרם "מזונות" אפויים,חייב ליטול ידיו
בברכה,ולברך "המוציא"ו"ברכת המזון".
בברכת גמר חתימה טובה
שמואל זעפרני