לחיצת יד

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 27/06/07 18:11 יא בתמוז התשסז

שאלה

בס"ד

כבוד הרב שלום רב,

אודה לך אם תוכל לענות לי על שאלתי:

לאחרונה השתתפתי באירוע משפחתי,כאשר במהלך האירוע ניגשה אלי בת דודתי והציגה בפני את החבר שלה (בגילי,19)-שהושיט לי יד ללחיצה.

כיצד הייתי אמורה לנהוג? האם לסרב ולהסביר על 'שמירת נגיעה', כאשר ברור לי לגמרי שאין להם מושג וחצי מושג מה זה, או שבמקרים כאלו כאשר האדם עלול להיעלב ואף להגיע לשנאת חינם- עדיף ללחוץ יד וזהו?

(והאם יש הבדל בין רווק לנשוי?)

תודה רבה מראש..

תשובה

שלום רב,
לדעתי, אין ללחוץ את ידו. אפשר להסביר, מנסיון הם מבינים היטב ולא נעלבים, במיוחד בימינו כשכל נושא ההטרדות הוא על סדר היום, מגלים רבים הבנה לזה.
ואם יווצר כעס , לא עליך מוטלת החובה למנוע אותה, כי ברור שיש כאן תכונה רעה של חוסר קבלת האחר. כשהייתי נער בטיול הורדנו נעליים כשנכנסנו למסגד ולא כעסנו.
בכלל לדעתי הגיע הזמן להפסיק לחיות בגלות ולחשוש כל הזמן מאחרים, גם אם הם הרוב, גם לנו יש זכות לנהוג את מנהגינו.

כל טוב, חיים רטיג, ישיבת ההסדר "בינות" רעננה.